Σας Προτείνουμε


Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Εθελοντές θα αναζητήσουν ίχνη εξωγήινης ζωής στη Σελήνη!

Δημοσιεύτηκε : 12/29/2011 |

Τη βοήθεια εθελοντών ζητούν Αμερικανοί επιστήμονες για να ψάξουν για σημάδια εξωγήινης ζωής στις εικόνες της Σελήνης που έχει τραβήξει το αναγνωριστικό διαστημόπλοιο της NASA "LRO".



Το διαστημικό σκάφος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη και από το 2009 έχει τραβήξει περισσότερες από 340.000 φωτογραφίες της επιφάνειά της.

Οι ερευνητές Πολ Ντέιβις και Ρόμπερτ Βάγκνερ από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα υποστηρίζουν ότι η μελέτη και η σάρωση όλων αυτών των εικόνων δεν μπορεί να γίνει από ��ια επιστημονική ομάδα, όσο πολυμελής κι αν είναι.

Οπότε, προτείνουν να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ερασιτεχνών εθελοντών μέσω Διαδικτύου, το οποίο θα εξετάζει τις εικόνες για περίεργα σημάδια.

«Παρόλο που υπάρχει μικρή πιθανότητα η εξωγήινη τεχνολογία να έχει αφήσει ορατά ίχνη στο φεγγάρι, όπως κάποιο τεχνούργημα ή μια μεταβολή στα χαρακτηριστικά της επιφάνειας, οποιοδήποτε ίχνος διατηρείται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας των συνθηκών», λένε οι δύο επιστήμονες.

Τέτοιου είδους αντικείμενα ή άλλα σημάδια που έχουν αφήσει εξωγήινοι θα κληθούν να ανακαλύψουν οι ενθουσιώδεις εθελοντές. Η πρόταση αυτή των δύο επιστημόνων δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Acta Astronautica.

Πηγή: www.newsbomb.gr

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home