Σας Προτείνουμε


Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Μπορεί μια ημικρανία, να σας κάνει να μιλάτε σαν ... κινέζοι;

Δημοσιεύτηκε : 12/29/2011 |

Η 35χρονη Σάρα Κόλγουιλ (στη φωτογραφία), ζει στο Πλίμουθ της Βρετανίας με τον σύζυγό της Πάτρικ. Αν και γεννήθηκε στη Γερμανία, η οικογένειά της μετακόμισε στην νοτιοδυτική Αγγλία από τότε που η Σάρα ήταν ακόμη 18 μηνών!


Η 35χρονη, τα τελευταία δέκα χρόνια βασανίζεται από ημικρανίες, οι οποίες όμως ξεπερνούν την κοινή ημικρανία από την οποία ταλαιπωρούνται χιλιάδες άνθρωποι.

"Πριν από μήνες διαγνώστηκε διαστολή των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου της, με αποτέλεσμα για μία εβδομάδα να μην μπορεί να κουνήσει τη μία πλευρά του σώματός της", εξηγεί ο σύζυγός της.

Η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη όταν στα τέλη του περασμένου Μαρτίου η Σάρα παρουσίασε έντονες ημικρανίες 3 με 4 φορές την εβδομάδα, οι οποίες συνοδέυτηκαν από κάτι εντελώς αναπάντεχο: σταδιακά η προφορά της άρχισε να αλλάζει και να γίνεται... κινέζικη!!

Η 35χρονη γυναίκα - που δεν έχει ποτέ στη ζωή της επισκεφτεί την Κίνα, ούτε μιλάει κινέζικα- ξαφνικά άρχισε να μιλάει αγγλικά σαν κινέζα!! Η πρώτη αντίδραση των γιατρών ήταν ... να σηκώσουν τα χέρια ψηλά! "Κανείς δεν ήξερε να μου πει τι μου συμβαίνει", λέει η Σάρα στα βρετανικά μέσα. "Κι αν στην αρχή, μου φάνηκε αστείο, τώρα πια έχει γίνει ανυπόφορο. Είναι σαν να μην μιλάω εγώ!".

Αναζητώντας μόνη της απαντήσεις , η Σάρα έμαθε για το "Σύνδρομο Ξένης Προφοράς" (Foreign Accent Syndrome). Ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο, το οποίο προκαλείται από τραυματισμούς του εγκεφάλου και από το οποίο έχουν αναφερθεί μόνο 60 περιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σίγουρη ότι αυτή είναι η εξήγηση στο πρόβλημά της, η Σάρα ήρθε σε επικοινωνία με γιατρούς από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που πραγματοποιούν έρευνες γύρω από αυτό και ζήτησε τη βοήθειά τους. Μέχρι να γίνει και ιατρικά η διάγνωση, παρακολουθεί μαθήματα ... αγγλικών για να ξαναβρει την προφορά της!

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home