Σας Προτείνουμε


Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί δεν είμαστε... τριχωτοί όπως οι πρόγονοί μας;

Δημοσιεύτηκε : 12/17/2011 |

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες πίστευαν πως ένας από τους βασικούς λόγους που ο άνθρωπος αναγκάστηκε να σηκωθεί όρθιος στα δυό του πόδια, ήταν γιατί καιγόταν περπατώντας στα 4 και αναζητούσε τρόπους να δροσιστεί!


Μία νέα μελέτη έρχεται όχι μόνο να ανατρέψει αυτή την άποψη αλλά και να εξηγήσει γιατί οι άνθρωποι δεν είναι πια τόσο... τριχωτοί όσο οι πρόγονοί τους!

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, ένα νέο μοντέλο υπολογιστή δείχνει ότι η όρθια στάση, αντί να ανακουφίσει τον άνθρωπο τον έκανε να ζεσταίνεται και να ιδρώνει. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τελικά να χάσει και το δασύ τρίχωμά του, αφού τρέχοντας στα δύο πόδια ζεσταινόταν υπεβολικά τρέχοντας με τόσο τρίχωμα επάνω του.

" Τα προηγούμενα μοντέλα βασίζονταν στο ότι τα ανθρωποειδή ήταν ακίνητα κάτω από το φως του ήλιου. Εμείς επεκτείναμε αυτήν την προσέγγιση θεωρώντας πως όπως είναι φυσικό κινούνταν. Υπολογίσαμε παραμέτρους όπως η θερμοκρασία, ο θεωρούμενος "δραστήριος τρόπος ζωής" για την εποχή εκείνη, αλλά και το τρίχωμα των πρώτων ανθρώπων", εξηγούν οι επιστήμονες.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν, από εξελικτική άποψη, οι πρώτοι τριχωτοί άνθρωποι ήταν απαραίτητο να χάσουν το τρίχωμα, προκειμένου να είναι περισσότερο ενεργητικοί και να συλλέγουν τροφή περισσότερες ώρες της ημέρας ώστε να επιβιώσουν.

" Το μοντέλο μας δείχνει πως μόνο όταν η απώλεια του τριχώματος και η ικανότητα εφίδρωσης έφθασαν σε επίπεδα που αγγίζουν αυτά των σημερινών ανθρώπων μπορούσαν τα πρώτα ανθρωποειδή να είναι δραστήρια μέσα στη ζέστη της ημέρας σε ανοιχτά και θερμά περιβάλλοντα", προσθέτουν.

Η νέα αυτή έρευνα αφήνει πάντως αναπάντητο το γιατί οι πρώτοι άνθρωποι σηκώθηκαν στα δύο πόδια: ίσως για να βλέπουν καλύτερα τον εχθρό από μακρυά ή για να φθάνουν πιο εύκολα καρπούς που κρέμονταν στα δέντρα.

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home