Σας Προτείνουμε


Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Colpo grosso στην πλάτη των εθνών για μία κυβέρνηση «Μεγάλου Αδελφού»- (video)

Δημοσιεύτηκε : 2/21/2013 |

Αποκαλυπτικότατος για το «colpo grosso», δηλαδή την «προπαγάνδα mind control» με στόχο την υπονόμευση και την αποσταθεροποίηση των κρατών, είναι ο Yuri Alexandrovich Bezmenov. Μία διαδικασία, που όπως διευκρινίζει ο ίδιος, «την αποκαλούμε ή “ιδεολογική υπονόμευση” ή “δραστικά μέτρα” ή “ψυχολογικό πόλεμο”». Σε συνέντευξη που έδωσε το 1985 στις ΗΠΑ (βίντεο) μας «διαφωτίζει» για τις τεχνικές προπαγάνδας που εφάρμοζαν οι Σοβιετικοί.


Γνωστός και ως Thomas Schuman, ο Yuri Alexandrovich Bezmenov, γιος υψηλόβαθμου σοβιετικού αξιωματικού, γεννήθηκε το 1939 στην Μόσχα και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην Novosti Press και ως πράκτορας στην KGB, αλλά και στην Communist Central Committee (Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης) με εξειδίκευση στην «προπαγάνδα». Το 1970 διέφυγε στη Δύση και εγκαταστάθηκε μόνιμα στις ΗΠΑ όπου του χορηγήθηκε άσυλο.

«Βασικός στόχος είναι να αλλάξουμε την αντίληψη για την πραγματικότητα του κάθε πολίτη σε τέτοιο βαθμό ώστε, παρά τον καταιγισμό των πληροφοριών, κανείς να μην έχει την δυνατότητα να βγάζει λογικά συμπεράσματα για να προστατέψει τον εαυτό του, την οικογένειά του, την κοινότητά του, την χώρα του. Είναι μία μεγάλη διαδικασία πλύσης εγκεφάλου, που εκδηλώνεται πολύ αργά και χωρίζεται σε τέσσερα βασικά στάδια: Στην υπονόμευση του ηθικού, στην αποσταθεροποίηση, στην κρίση και στηνπερίοδο της «εξομάλυνσης».

Το πρώτο στάδιο, η υπονόμευση του ηθικού διαρκεί 15 με 20 χρόνια: «Για να υπονομεύσει το ηθικό ενός κράτους, γιατί χρειάζονται τόσα χρόνια; Γιατί αυτό είναι ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος για να εκπαιδεύσεις μία γενιά μαθητών στη χώρα του εχθρού σου, εκπαιδευμένη στην ιδεολογία του εχθρού σου».

Το δεύτερο στάδιο, η αποσταθεροποίηση: «Εδώ δεν τους νοιάζει για τις ιδέες σου, την κατανάλωσή σου, δεν τους ενδιαφέρει αν κάνεις κακή διατροφή και γίνεσαι υπέρβαρος. Και απαιτούνται μόνο 2 με 5 χρόνια για να αποσταθεροποιήσεις ένα κράτος. Αυτό που μετράει είναι τα στοιχειώδη: η οικονομία, οι διεθνείς σχέσεις και τα Αμυντικά Συστήματα».
Το τρίτο στάδιο, η κρίση: «Χρειάζονται μόνο έξι εβδομάδες για να φέρεις μία χώρα στις παρυφές της κρίσης»!...

Το τέταρτο και τελευταίο στάδιο, η περίοδος της «εξομάλυνσης»: «Μετά την κρίση, με την βίαιη εναλλαγή της εξουσίας, της υποδομής και της οικονομίας, έχουμε την αποκαλούμενη περίοδο της “εξομάλυνσης”, που δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει. Θα υπόσχονται στον λαό κάθε είδους αγαθό και έναν επίγειο παράδεισο. Στόχος είναι να αποσταθεροποιήσουν την οικονομία, να εγκαταλείψουν την αρχή της ανταγωνιστικότητας στην ελεύθερη αγορά και να βάλουν μία κυβέρνηση “Μεγάλου Αδελφού”».

Μας το λέει απροκάλυπτα και κυνικά: «Στόχος είναι να βάλουν μία κυβέρνηση Μεγάλου Αδελφού».
Ακούγοντας τον Yuri Alexandrovich Bezmenov να αναλύει το «colpo grosso», την «διαδικασία πλύσης εγκεφάλου», είναι αναπόφευκτοι οι συνειρμοί. Όσο και να θέλουμε δεν μπορούμε να αποφύγουμε τους παραλληλισμούς με αυτό που συνέβη – και συμβαίνει – στην χώρα μας. Και βέβαια είναι εύλογο το ερώτημα κατά πόσο η «δική μας κρίση» είναι προϊόν ενός προμελετημένου σχεδίου…

______________________

Εγγραφείτε στην bet365 καταθέστε €10* ή και περισσότερα και θα δικαιούστε μπόνους 100% της κατάθεσης που πληροί τις προϋποθέσεις, μέχρι το πολύ €100*.

Εγγραφή τώρα.





_____________________
Ασφάλειες Αυτοκινήτων | Laptops | Δημοπρασίες | Best Deals | Αξεσουάρ


Next previous home